| |
| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
joslik
|
Postitatud: Esm Juul 19, 2010 2:35 pm Teema: Saboteur- veidi arusaamatu |
|
|
Mõned küsimused Saboteuri kohta (arvestusega, et mängitakse kolmekesi). Vabandust, kui küsimused väga segaseks jäävad, püüdsin küll võimalikult arusaadavalt ennast väljendada:
1. Kas teised mängijad tohivad näha minu kaarte või peavad need varjatud olema (pean silmas neid kuute kaarti, mis igal mängijal peavad olema)?
2. Kas passides tohib panna mahapandud kaartide virna ka näiteks blokeerimiskaardi?
3. Õpetuses on, et korraga ei tohi käes olla mitut samasuguse pildiga blokeerimiskaarti. Kui mul on käes näiteks kirka blokeerimiskaart ja võtan kasutamata kaartide virnast jälle sama kaarti, siis kuidas pean toimima- kas panen ühe kirka kaarti mahapandud kaartide virna või kasutamata kaartide virna tagasi?
4. Kas mängijal peab olema pidevalt käes üldse kokku kuus kaarti või kuus kaarti+ max kolm blokeerimiskaarti?
5. On minu käik ja ma panen labürinti ühe tunnelikaarti. Kas ma saan sellesama käigu ajal ka lisaks veel piilumiskaarti ja/või varingukaarti kasutada või pean selleks järgmist käiku ootama? Kas piilumiskaarti ja varingukaarti saab kasutada ühe ja sama käigu ajal (kui näiteks passin, aga tahan need kaartid ära kasutada)?
6. Vooru lõpus, kui võitjad on kaevurid ja viimase tunnelikaarti pannud kaevur hakkab kullakaartide hulgast endal kaarti valima- kas ta võib ise vaadata valitavat kullakaarti või peab pimesi valima endale kaarti?
Oleme perega lauamängude nö fännid. Kuid Saboteur on esimene mäng mille reeglid on meie jaoks kohati üsna arusaamatud (või oleme hoolsa lugemisega ise midagi kahe silma vahele jätnud...). Aitäh vastajatele! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Margus Brain Games

|
Postitatud: Teis Juul 20, 2010 9:39 pm Teema: |
|
|
Tere. Järgnevalt vastused:
1. Oma käes olevaid kaarte kaasmängijatele ei näidata. Kaasmängijad näevad ainult kaarti, mille mängija oma käigukorra ajal käest välja käib (juhul, kui sa ei passi ehk ei aseta kaarti mahapandud kaartide pakki).
2. Passides võid käest panna mis tahes kaardi, seda ei pea kaasmängijatele näitama.
3. Õpetuses on öeldud, et korraga võib mängija ees olla kuni kolm blokeerimiskaarti, kuid ei tohi olla mitut samasuguse pildiga. Mängija käes võib olla piiramatu arv ühesuguseid kaarte, idee on selles, et ühte mängijat ei tohi blokeerida mitme samasuguse blokikaardiga.
4. Mängijal peab kogu aeg (kuni see on võimalik) olema käes reeglites näitatud arv kaarte. Tunnelikaarte ja tegevuskaarte siin ei eristata. Kui pakist saavad kaardid otsa, siis kaarte enam juurde ei võeta ning mängitakse nii kaua, kuni mängijatel on võimalik käest kaarte välja käia.
5. Oma käigukorra ajal saab välja käia ainult ühe kaardi, ei ole vahet, kas tegemist on tunneli- või tegevuskaardiga.
6. Kullakaartide jagamisel võib neid vaadata ja teha nende seast oma valik, kuna kullakaartidel võib olla erinev kullakamakate arv. Seega esimesena valijal on suurem tõenäosus saada rohkem kullakamakaid. Oluline on ka see, et kullakaartide valimisel käib ring vastupäeva - esimesena valib see, kes kullakambri üles leidis, seejärel enne teda käigu teinud kaevur jne kuni kullakaardid otsa saavad. Seega tasub olla kaevur, kes kullakambri avastab.
Head mängimist! |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Margus Brain Games

|
Postitatud: Teis Juul 20, 2010 9:41 pm Teema: |
|
|
| Tahtsin veel lisada, et Saboteuri kui grupiviisilise blufimängu parimad omadused tulevad välja suuremas grupis mängides. Soovitan sooojalt proovige 5-6 liikmelise või suurema grupiga ja mäng saab hoopis teise ilme. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
| |